Bacalao med greske oliven

SLIK GJØR DU DET

  1. Del klippfisken i serveringsstykker. Rens og del løken i tynne skiver, paprika og fennikel i grove strimler og potet i grove skiver (ca. ½ cm). Finhakk chili og hvitløk.
  2. Surr løk i en kjele med olivenolje, på middels sterk varme til den er blank. Tilsett tomatpuré og la det steke videre 1-2 minutter.
  3. Ta kjelen av varmen, legg alle ingrediensene lagvis, hell over hermetiske tomater og la bacalaoen koke opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la gryta småkoke ca. 1 time til klippfisken flaker seg, og potetene er møre. Ta av lokket når bacalaoen har kokt en stund. Rist på kjelen av og til, så det ikke brenner seg i bunnen. Rør minst mulig, da blir bacalaoen grøtete.
  4. Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Topp bacalaoen med oliven.
  5. Tips: Smak på chilien før den tilsettes i bacalaoen, da styrken varierer etter sort og årstid. Bruker man en sterk type, trenger man bare noen få biter chili.