SLIK GJØR DU DET

  1. Løs opp gjær i lunkent vann (37 ˚C) i en stor bolle (eller evt. i en miksebolle).
  2. Rør inn sukker, salt, olivenolje og hvetemel. Elt deigen godt sammen til den er jevn, men løs. Deigen skal være litt klissete, så hold gjerne av litt hvetemel til justering. Dekk til med plastfilm eller et kjøkkenhåndklede og hev til dobbel størrelse på et lunt sted.
  3. Smør en langpanne med olivenolje. Hell deigen i forma og fordel den jevnt utover. La deigen etterheve ca. 30 minutter på et lunt sted.
  4. Trykk ned hele oliven fordelt utover hele deigen, lag små groper med fingertuppene. Fordel olivenmiks og Feta over, drypp over litt olivenolje, strø tilslutt over salt og frisk oregano.
  5. Stek på midterste rille, ved 200 ˚C grader i ca. 25-30 minutter, eller til focaccian er gjennomstekt. Drypp gjerne over litt ekstra olivenolje rett før servering. Avkjøl og del i biter.

Tips:

Focaccia smaker aller best samme dag som den er laget, men kan fint stå til neste dag godt tildekket med plastfilm. Varm den evt. opp i stekeovnen rett før servering.