SLIK GJØR DU DET

Forvarm stekeovnen til 225 ºC.

  1. Gi grønnkålen ett raskt oppkok i lettsaltet vann, avkjøl raskt i isvann (evt. kaldt vann), tørk av overflødig væske og kutt kålen i mindre biter.
  2. Del paprika i strimler, tomater i to og vend alle grønnsakene i olivenolje, salt og pepper.
  3. Legg pitabrød på bakepapirkledd stekebrett.
  4. Fordel grønnsaker og ost over pitabrødene, lag en liten grop på midten. Knekk over ett egg i gropa. Stek på midterste rille ca. 20 minutter eller til eggehviten er stiv. Legg på bacon mot slutten av steketiden. Legg på oliven, drypp over litt olivenolje og gjerne litt spirer rett før servering.

Tips:  

Varier gjerne med andre type grønnsaker som vårløk, rødløk, squash, sjampinjong, soltørkede tomater eller litt potet. Bacon kan fint erstattes med spekeskinke (legges på mot slutten av steketiden), pepperoni eller kokt skinke.