SLIK GJØR DU DET
- Skrell og del løk i tynne skiver.
- Ha olivenolje i en kjele på middels sterk varme, tilsett løk, la det surre sammen 1-2 minutter. Tilsett tomater, mynte, grønnsakkraft og halvparten av saltet. La det småkoke 10-15 minutter til suppen har en fyldig god smak. Tilsett evt. litt mer kraft om du ønsker en tynnere suppe.
- Ha i chili, resten av saltet og pepper. Kok videre 1-2 minutter, smak til med sukker.
Ristet brød:
- Ha olivenolje og hvitløk i en panne på middels sterk varme. Legg i brødskivene, stek til de er helt sprø. Tilsett evt. mer olivenolje. Legg brødskiven i bunn av suppetallerken med suppe over, eller server den ved siden av. Server med finrevet parmesan og litt olivenolje til å dryppe over suppen.
Tips:
Bland gjerne inn litt hermetiske bønner mot slutten av koketiden for en mer mettende suppe.