SLIK GJØR DU DET

  1. Rør gjær ut i fingervarmt vann, tilsett olivenolje, salt og mel til en smidig deig. Elt i kjøkkenmaskin ca. 5 minutter. Dekk deigen med plastfilm og hev til dobbel størrelse på et lunt sted.
  2. Pesto: Ha olivenolje, frisk basilikum, spinat, hvitløk og pinjekjerner i en foodprosessor. Kjør sammen til en glatt litt tykk masse. Tilsett evt. mer spinat dersom pestoen blir tynn eller olje dersom den blir for tykk. Rør inn parmesan, smak til med salt og pepper. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
  3. Ha deigen på et lett melet bakeunderlag, kjevle deigen ut til et rektangel (ca. 50* 20 cm) fordel pestoen over, deretter smuldret fetaost og oliven. Rull sammen og del i like store deler.
  4. Legg snurrene på bakepapirkledd stekebrett, dryss over pinjekjerner og etterhev ca. 10 minutter. Stekes på midterste rille 10-12 minutter.