Innhøsting og behandling

Innhøsting av oliven skjer mellom november og januar, men Koroneiki-oliven som ILIADA-produktene er laget av, blir sanket for hånd på høsten. Kommersielle produsenter sanker olivenene sine med store maskiner, mens ILIADA velger å sanke sine råvarer for hånd. Dette gjøres fordi sanking med maskin kan bringe stor skade på treets røtter og derfor påvirke kvaliteten på neste års olivenproduksjon. Sankingen av ILIADA-oliven blir derfor gjort med en elektronisk rake som vibrerer og går fra gren til gren, og olivenene blir samlet inn i store poser. Dette gjør at den fantastiske kvaliteten på både på treet og frukten opprettholdes fra år til år.

Produksjon

Etter at olivenene er sanket går frukten rett til produksjon. Det er viktig at fruktene presses uskadet og raskt da oliven gjærer fort, og derfor er det viktig å være svært forsiktig og nøyaktig under innhøstingen. Om det oppstår bakterier, sopp eller gjær blir resultatet påvirket og produktene endrer smak.

Sortering

I fabrikken blir olivenene sortert, vasket og sentrifugert for å utvinne oljen. For en liter olivenolje trengs hele fem kilo oliven! Når all væsken blir utvunnet fra frukten blir det skilt ut både vann og olje, og dette blir deretter separert fra hverandre.

Filtrering

Når oliven presses vil det alltid følge med sedimenter, og derfor filtreres oljen. Dette gjøres uten oppvarming, og det er dette som kalles extra virgin olivenolje.

Tapping

Den første tappingen på flaske er kaldpresset ved 27 grader og dette er produktet ILIADA extra virgin olivenolje.

ILIADA olivenolje er tappet ved andregangs pressing. Dette betyr at den gjenværende massen etter førstepressing ikke er oppvarmet, men suppleres med ekstra virgin for å oppnå en renset olivenolje og ønsket kvalitet.

Lag et skikkelig godt måltid

Fra bacalao til pizza. Se våre deilige oppskrifter