Slik gjør du det

  1. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted, dekket med plast eller et kjøkkenhåndklede.
  2. Ha pizzadeigen på en godt melet benkeplate, del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. La emnene hvile 10-20 minutter.
  3. Del squash og aubergine i tynne skiver, paprika i litt grove strimler. Tomatene kan gjerne være hele dersom de ikke er for store. Drypp over olivenolje, dryss over salt og pepper. Grill eller stek grønnsakene raskt på begge sider, i en panne på sterk varme.
  4. Kjevle deigen ut til tynne runde bunner, legg på et stekebrett strødd med litt hvetemel.  Smør et tynt lag med tapenade, legg på grillede grønnsaker og mozzarella.
  5. Stek ved 250 °C, på midterste rille til osten har smeltet og er litt gyllen. Drypp over med olivenolje og server straks. For ekstra god smak dryss gjerne over litt fersk oregano.