Olivenolje egner seg svært godt til marinering av kjøtt, fisk eller grønnsaker og kan varieres i det uendelige. Her er 3 varianter til grillsesongen.

Marinade til grønnsaker  

(Ca. 3 dl)

Finn frem:

2 dl Iliada olivenolje

1 dl balsamico

2 ss flytende honning

2 ss revet frisk basilkum

Slik gjør du:

  1. Bland sammen alle ingrediensene.

Tips:

Grill for eksempel asparges, løk og paprika på en varm grill, pensle marinade over grønnsaker når de nesten er ferdig grillet. Dryss over salt og pepper.


Urtemarinade til kjøtt

(Ca. 2 dl)

Finn frem:

1 ½ dl Iliada olivenolje

½ dl hvitvinseddik

4 ss finhakket timian

1 ss finhakket rosmarin

1 ss knust blandet pepper

Slik gjør du:

  1. Bland sammen alle ingrediensene. Legg i ønsket kjøtt og la det marinere minst 30 minutter før grilling. Dryss over salt og kjøttet er klart til grilling.

Denne passer både til fisk, grønnsaker og kjøtt.


Chili og ingefærmarinade

(Ca. 2 dl)

Finn frem:

2 dl Iliada olivenolje

3 fedd hvitløk, finhakket

1 rød chili, finhakket

3 ss finhakket frisk ingefær

2 ss presset sitron

Slik gjør du:

  1. Bland sammen alle ingrediensene. Legg ønsket fisk eller kjøtt i marinaden ca. 30 minutter før grilling. Dryss over salt og pepper.

Tips:

Server gjerne marinaden ved siden av kjøtt, tilsett litt soya for en ekstra spiss på smaken.