SLIK GJØR DU DET

  1. Bulgursalat: Lag bulgur etter anvisning på pakken. Bland inn litt ekstra olivenolje. Kok sukkerertene så vidt i lettsaltet vann, avkjøl raskt (under kaldt vann eller i isbad) og del i tynne strimler. Tilsett granateple, smak til med salt og pepper.

Velg så om du vil ovnsbake eller posjere laksen:

Ovnsbakt laks

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Ha olivenolje i bunn av en ildfast form, legg laksen på, pensle over med olivenolje, krydre med salt og pepper.
  2. Stek laksen til den så vidt er gjennomstekt og har en litt gyllen overflate. Press over litt sitron og server med bulgursalat.

Olivenposjert laks

  1. Hell olivenolje i en litt smal kjele, olivenoljen skal dekke hele laksefileten (bruk Salma eller Frøya og del i porsjoner på ca. 150 g) når den legges oppi. Plasser et termometer i oljen, varm opp på middels sterk varme til oljen er ca. 50 °C.
  2. Skru ned varmen og la laksen trekke til laksen så vidt er gjennomkokt og har en kjernetemperatur på 45-50 °C. Stikk evt. et steketermometeret inn i fiskens tykkeste del.
  3. Ta laksen forsiktig ut av oljen og la den renne av seg på et kjøkkenpapir. Press over litt sitron, dryss over salt og pepper.

Tips:

Olivenolje som tåler høy temperatur passer utmerket til porsjering av laks. Laksen blir utrolig saftig og får en helt særegen konsistens.