SLIK GJØR DU DET

  1. Skyll kyllingen, tørk godt innvendig og utvending. Finhakk hvitløk og urter, bland sammen med saften fra ½ sitron og 6 ss olivenolje. Fordel blandingen over hele kyllingen. Dryss over salt og pepper. Del 1 sitron i store båter og legg dem inn i kyllingen (gjerne sammen med litt frisk oregano). Bind bena sammen med hyssing.
  2. Legg kyllingen i en ildfast form med ca. ½ dl olivenolje, sett inn i forvarmet ovn ved 225 °C. La kjøttet steke ca. 15 -20 minutter, senk temperaturen til 180 °C og stek videre i ca. 1 time. Øs steikesjy over kyllingen av og til. Når halve steketiden har gått tilsett fennikel og løk, dryss over litt salt og helt på slutten av steketiden ha i tomater og oliven. Kyllingen er ferdig når kjøttsaften fra lårene er «klar». La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før den skjæres i mindre biter. Varm opp grønnsakene rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Tips: Server gjerne kyllingen med en god couscous, ris eller pasta.