SLIK GJØR DU DET

  1. Del sjampinjong i båter eller litt tykke skiver. Riv østerssoppen i litt tykke strimler.
  2. Ha ca. 2 dl olivenolje (3 dl skal tilsettes litt senere i kokingen), i en vid stekepanne med høy kant (eller en gryte) på høy varme. La det blir varmt, tilsett sopp og sjalottløk, la det surre sammen til løken er myk og soppen gyllen.
  3. Tilsett resten av ingrediensene, utenom oliven. La soppen småkoke 4-5 minutter. Rør av og til. Smak evt. til med litt mer eddik og sukker.
  4. Avkjøl, vend inn oliven og ha på rene tette glass. Oppbevares kjølig. Soppen holder seg minst 2 uker i kjøleskap.

Tips:

Syltet sopp passer godt til for eksempel pate, på ristet brød med posjert egg over, til røkt fisk eller kjøtt, ost, på brødskiva over leverposteien eller som en del av tapas.