Tertebunn:

  1. Ha smør, hvetemel og melis i en foodprosessor, kjør raskt sammen.
  2. Tilsett eggeplommer, grovhakkede oliven og vaniljesukker, kjør videre på høy hastighet til deigen samler seg. Tilsett evt. litt vann så deigen blir glatt og smidig.
  3. Form deigen til en rund ball, klem den litt flat, ha den i en tett pose og sett kjølig minst 1 time.
  4. Pensle terteformene med litt olivenolje, klem ett litt tynt jevnt (ca. 3-4 mm) lag med deig i. Prikk bunnen med en gaffel, legg over litt aluminiumsfolie, trykk lett inntil deigen og fyll med tørre erter (dette kalles blindbaking).
  5. Stek ved 190˚C, på midterste rille i ca. 10 minutter. Ta av aluminiumsfolien og stek videre til bunnen er gjennomstekt. Dette tar ca. 5 minutter. Avkjøl i formene.

Grapefrukt – og sitroncurd:

  1. Ha presset saft fra grapefrukt og sitron, sukker, maisenna, egg og eggeplommer i en kjele.
  2. Kok opp på middels sterk varme, rør hele tiden og la det småkoke ca. 2 minutter. Dra kjelen vekk fra varmen, rør inn smør og olivenolje til en glatt masse. Fordel kremen (bruk gjerne en sprøytepose) på de ferdigstekte tertebunnene og la det stivne. Avkjøl. Pynt helt enkelt med ett dryss melis.

Tips:

Ønsker du å servere bær ved siden av passer det godt med bringebær, blåbær, jordbær eller bjørnebær. Tertene kan fint lages dagen før de skal serveres.